26 mar 2012

Jornada de presentació

Les competències del personal formador 
Dissabte, 4 de febrer, de 9 a 14 
David Vilalta Murillo i Maria Masip 
Maria Pau González Gómez de Olmedo 
Margarida Teixidor Corominas 






Aquest dia no vaig tenir la sort  de participar en la sessió de formació. Veient les imatges penjades al moodle. He sigut conscient del grau de participació de la gent participant al curs i la connexió que es veia. He estat mirant la presentació en Power Point i llegint la bibliografia recomanada, i he tret algunes reflexions: "el formador debería recordar a cada uno a sus responsabilidades, fidelidades, solidaridades personales, y proceder a la devolución del problema a los actores" Aquesta frase ens fa reflexionar sobre el punt de partida, de debat i de comunicació per resoldre un problema o situació i que els actors siguin conscients de les seves estratègies i mancances. 


Del Llibre: "Desarrollar la pràctica reflexiva en el oficio de enseñar" de Philipe Perrenoud  
També a destacar en el text la idea del paper de formadors de formadors i no ser únicament ensenyants, si no ser agents reflexius que siguin capaços de compartir els seus coneixements a la resta de companys. Que siguin conscients en la seva autoformació com agents de canvi de cara a la formació permanent. 


Respecte a la presentació de Marga Teixidor m'ha cridat l'atenció la funció de l'assessor de centre, del formador en la vida del centre i de les capacitats que ha de tenir, per analitzar la situació i conduir al claustre per la superació de les seves mancances en la millora educativa, sense perdre de vista el valor humà. Hem quedo amb aquesta frase.
"La persona formadora  ha d`ésser capaç de crear un
clima de confiança que possibiliti el desenvolupament
del potencial humà del centre"
Marga Teixidor  

No hay comentarios:

Publicar un comentario