10 abr 2012

Model didàctic i enfocament globalitzador

Model d'aprenentatge
Sessió 3:
Dimecres, 21 de març, de 18 a 20.30
Model didàctic i enfocament globalitzador
Ramon Grau Sánchez



En aquesta sessió, en Ramón em va fer ser conscient del que implicava el model didàctic i que és un pla que, conscient o inconscientment, s'usa per guiar l'acció a les aules que plasma les intencions educatives dels docents. Em va fer ser conscient d'una cosa que guia la meva actuació i que la va portar de ser inconscient a conscient i com tal, a poder ser millorada. Va mostrar que de vegades, volent o sense voler, reproduïm modes d'ensenyança-aprenentatge que van aplicar a nosaltres a les classes, i de vegades tant l'alumnat com l'entorn o les eines no són les mateixes. 
A partir de aqui, va sorgir l'idea de que han de ser plàstic, concepte que vaig trobar molt interessant, ja que es poden orientar tan cap a objectius i continguts de la matèria, com cap a aprenentatges competencials que transcendeixen les matèries. Sempre depèn de les decisions que prenguem, i les decisions prenen un paper molt important.
Per això, la necessitat de fer anar un enfocament globalitzador que es pugui adaptar a la diversitat esmentada al punt anterior: alumnat, professorat, estratègies, tècniques, metodologies, recursos.. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario