22 may 2012

El desenvolupament de la creativitat com a motor d'innovació

Mòdul 4:
Comunicació i lideratge
Sessió 1:
Dissabte, 19 de maig, de 11:30 a 14:00
Angélica Sátiro




Resumir en una entrada de bloc la sessió d'Angélica és molt complicat. Em va omplir tant i em va suggerir tantes coses, que vaig fer una recerca sobre ella a la xarxa i vaig trobar coses interessants:
La seva plana web  http://www.angelicasatiro.net/ 
I un article seu "la creativitat com a motor de desenvolupament i d'inclusió social" en la revista C A N T A B O U, 3 3 del Centre de professors d'Inca.
I un altre article sobre la Pedagogia per a una ciutadania creativa

Dues paraules claus a destacar: Creativitat i Innovació
Crear és la capacitat humana de generar més, noves i millors idees; per tant, és inevitable la seva relació amb l’educació reflexiva.  

Innovar és produir un canvi creatiu per millorar assumint riscs. És a dir, la innovació és el resultat d'idees originals convertides en una cosa nova i catalitzadora del canvi i genera millores; això sí, comporta una dimensió de risc.


Aquestes dues paraules van estar presents durant tota l'activitat i com nosaltres les aplicaven a la nostra tasca de formadors. Va fer servir l'escriptura automàtica com recurs per treure de dins les nostres respostes, on tot valia i sense posar fre al que responíem. Unes normes escrites a la paret que realment el que volien dir que no hi ha normes per la creativitat... que és un fluir de noves idees i solucions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario